Masaža beba je veština koja vas duboko povezuje sa osobom pred vama, vašom bebom.

MASAŽA BEBA

Generacijama unazad majke su umele da laganim pokretima umire, uteše i prenesu svoju ljubav deci.

U novije vreme su urađena mnogobrojna istraživanja koja potvrđuju blagodeti masaže, pozitivne efekte na rani rast i razvoj deteta (Univerzitet Warwic, UK i drugi..).

Program koji vam predstavljamo je osmišljen osamdesetih godina prošloga veka. Autor programa je Vimala McClure, ideju za masažu beba je dobila, kada je iz Amerike putovala po Indiji, susretala se sa majkama koje su masirale bebe i videla pozitivne efekte, a onda to lično proverila i na svojoj deci. Ubrzo je stečena znanja i pozitivno iskustvo počela da prenosi na druge roditelje, učeći ih da i oni masiraju svoju decu.

Pre svega, masažu izvode isključivo roditelji, dok instruktor pokazuje pokrete na lutki. Masažu radimo sa bebom, a ne na bebi.

Prvo roditelj uči da se opusti, kao i da traži dozvolu od bebe za masažu.

Zatim uči pokrete koji se baziraju se na principima preuzetim iz Indijske masaže, Švedske masaže, Refleksologije stopala i Yoge.

Obuka roditelja masaži beba se uči u grupi ili individualno, traje pet časova, raspoređenih jednom nedeljno.

Kada se pokreti nauče, mogu da se primenjivati po individualnom principu-što više to bolje, idelano bi bilo svakog dana.

Na obuci su najčešće majke koje žele da nauče da masiraju bebu. Međutim, preporučuje se da tu budu i očevi, bar jedan čas. Masaža očevima pruža šansu da se povežu sa svojom decom na dubljem nivou u odnosu na ostale svakodnevne aktivnosti.

Lepota masaže bebe je u njenoj jednostavnosti. Svako može da nauči da masira svoju bebu. Budite sigurni da joj nećete naškoditi. Naprotiv.

Kroz naš blagotvorni dodir joj prenosimo poruke ljubavi.

To je i predivan način da kvalitetno provedete vreme sa bebom, da uživate u prvim nedeljama i mesecima. Ubrzo, beba će porasti, a vama ostaju dragocene uspomene.

Pozovite nas 062 8360 803